Patatesin başında bekleme derdi yok! 1 kaşık tereyağı koyun, sonucu görün

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiMutfakların temel taşlarından biri olan patates, neredeyse tüm yemeklerin içine girer. Yalnızca yemeklerin temel taşı olmakla kalmaz aynı zamanda atıştırmalık olarak da tüketilir. Söz konusu patates ise mutfakta uzunca bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu süreyi en aza indirmek için ise bir tüyoya ihtiyacınız var. İşte her evde bulunan ve size süreden tasarruf ettiren o püf nokta!

Patates pişirirken ya da haşlarken hepimiz hızlıca pişmesini ve bir sonraki aşamaya geçmeyi isteriz. Ancak patatesi pişirirken yapılan hatalar bu süreci uzatır.

Durum böyleyse pişirme konusunda bir püf noktaya ihtiyacınız var demektir. Patatesleriniz her zaman lezzetli, daha kremsi olmasını istiyor ve parçalanmasın istiyorsanız bildiğiniz yöntemleri unutun.

Yemek pişirme geleneklerimiz bize patatesleri parçalara ayırıp direkt olarak suya atmayı söyler. Ancak bu uzun vadede hem patateslerin yapısını bozar hem de patatesin lezzetini çeker.

Daha sağlıklı ve hızlı pişen patatesler için tek yapmanız gereken şey 1 yemek kaşığı tereyağı kullanmak.

Patateslerin kaynadığı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ patatesin yapısını koruyan suyun yüzeyinde ince bir tabaka oluşturur.

Tereyağına ek olarak patates pişirirken karanfil, defne yaprağı ya da sarımsak eklemeniz patateslerin daha hızlı pişmesine yardımcı olur.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”